پيام
+
[تلگرام]
آلودگي_هوا و راهكارهاي مقابله با آن
آلودگي هوا به يك مشكل جهاني تهديد كننده سلامت بشر تبديل شده كه ميليون ها نفر در سراسر دنيا را تحت تاثير قرار داده است.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني (WHO) سالانه حدود 2/4 ميليون نفر در دنيا به دليل عوارض حاصل از آلودگي هوا جان خود را از دست مي دهند.
اثرات آلودگي هوا بر روي سلامت انسان طيف وسيعي را شامل شده كه از ميان آنها مي توان به افزايش خطر بيماري هاي قلبي عروقي، بيماري هاي تنفسي، ديابت، اختلالات اعصاب و روان، التهابات چشم و پوست، اختلالات جنيني، سرطان و افزايش مرگ و مير ناشي از بيماري هاي مزمن اشاره كرد.
علاوه بر راهكارهاي اصلي مقابله با آلودگي هوا نظير سياست گذاري هاي شهري و ترافيك و كنترل منابع آلودگي، راهكارهاي فردي زير در مقابله با اثرات مخرب آلودگي هوا توصيه مي گردد:
كاهش در معرض قرار گرفتن در فضاي بيرون در روزهاي آلوده
ماندن در منزل
كاهش نفوذ هوا به داخل منزل از طريق درب و پنجره ها
تهويه هواي منزل
محدود كردن فعاليت فيزيكي بخصوص در بيرون از منزل
خودداري از استعمال سيگار و دخانيات
توجه به اين توصيه ها بخصوص براي افراد با بيماري مزمن قلبي يا ريوي، سالمندان و كودكان حائز اهميت است.
نقش تغذيه در پيشگيري از اثرات مخرب هواي آلوده چيست؟
بر اساس نتايج حاصل از مطالعات، تغذيه سالم و غني از ويتامين ب، ويتامين سي، (در ميوه ها، سبزيجات و مركبات) ويتامين اي، ويتامين دي و امگا3 (در غذاهاي دريايي) با تعديل عوارض حاصل از آلودگي هوا مي تواند از پيشرفت بيماري هاي مزمن نظير بيماري هاي قلبي ريوي پيشگيري كند.
توصيه هايي مثل مصرف عرق پونه، عرق شويد، سوپ جو، شلغم، ليمو و نارنج، سرکه، گلاب و سير،... راهکارهاي غيرعلمي است، که در منابع معتبر علمي تاييد نشده است.
جهت توصيه قطعي به مصرف مكمل ها و تعيين دوز مناسب آنها به مطالعات بيشتري نياز است.
* گرچه لحاظ كردن اين نوع غذاها براي هر فرد در رژيم غذايي مفيد است، اما تاثير جلوگيري از عوارض آلودگي با اين نوع تغذيه با استفاده از مقالات و مطالعات اثبات نشده است.
UpToDate, 2017
WHO.int
Respirology. 2012 Oct; 17(7): 1031–1038.
Nutrients. 2015 Dec; 7(12): 10398–10416.
مهرباني #
98/6/5