شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام

+ فضيلت و اثر حديث شريف کساء
حضرت على(ع)،از رسول خدا(ص) پرسيدند: چه اثر و فضيلتى براى اين واقعه از جانب خداوند قرار داده شده است؟ رسول خدا(ص) در پاسخ فرمودند: «قسم به آن‌که به حق، مرا به پيامبرى مبعوث کرد، اين حديث در مجلسى از مجالس اهل زمين که جمعى از دوستان و شيعيان ما در آن باشند، نقل نمى‌شود، مگر اين‌که از جانب پروردگار عالم بر آن‌ها رحمت نازل مى‌شود و ملائکه بر آن جمع احاطه نموده و طلب مغفرت ادامه...

خطا در آدرس عکس
مى‌کنند و اگر در بين آن‌ها انـدوهـناک و غمگينى باشد، اندوه و غمش برطرف مى‌شود». امير مؤمنان على(عليه السلام) پس از شنيدن اين آثار و فضايل فرمودند: »به خدا سوگند! ما و شيعيانمان در دنيا و آخرت رستگار شديم و سعادت يافتيم».
يکى از رمزهاى بزرگ حديث کساء، معرفى جايگاه والاى حضرت زهرا (سلام الله عليها) است. در بخشى از حـديـث، زمـانى که جبرئيل امين از خداوند متعال مى‌پرسد اين پنج نفرى که اين همه فضائل دارند و آسمان‌ها و زمين و همه‌ى موجودات به برکت وجود آن بزرگواران خلق شده، چه کسانى هستند؟ خداوند پاسخ مى‌دهد: «هُمْ فاطِمَةُ وَاَبُوها وَبَعلُها وَبَنُوها»: «آنان: فاطمه، پدر، شوهر و فرزندانش هستند».
جداى از جنبه‌ى توسل به وجود مطهر حضرت زهرا (سلام الله عليها)، ناظر به ثوابى است که براى مجالس ذکر اهل بيت عصمت و طهارت(عليهم السلام) قرار داده شده است. در احاديث آمده است که اهل بيت عصمت و طهارت(عليهم السلام) دوست دارند در مجالسى که شيعيان بـه ذکـر احـاديـث و مـعـارف اهـل بـيـت(عليهم السلام) مى‌پردازند، حضور يابند و براى کسانى که امر ولايت آن‌‌ها را زنده نگه مى‌دارند، دعا کنند.
عايشه دختر عبدالله بن عاص از رسول خدا(ص) نقل مى‌کند: «هر جمعى که گرد هم آيند و فضايل آل محمد(عليهم السلام) را نقل کنند، فرشتگان از آسمان‌ها فرود مى‌آيند و به جمع آن‌ها مى‌پيوندند و وقتى آن گروه متفرق مى‌شوند و فرشتگان به آسمان‌ها بالا روند، ديگر ملائکه از آن‌ها مى‌پرسند: بوى خوشى از شما استشمام مى‌کنيم که نظير آن را تا کنون احساس نکرده‌ايم. آن‌ها هم در پاسخ مى‌گويند: ما در
مجلسى بوديم که اخبار آل محمد( صلي الله عليه و آله ) در آن نقل مى‌شد. آن ملائکه مى‌گويند: ما را هم به آن‌جا ببريد تا از باقى مانده‌ى عطر آن مجلس بهره ببريم».
منبع حديث: محدّث بزرگوار مرحوم حاج شيخ عباس قمى در منتهى الآمال، در شرح زندگانى امام حسين (ع) پس از بيان اين نكته كه «حديث اجتماع خمسه طيبه (ع) تحت كِسا» از احاديث متواتره است، مى نويسد: «اما حديث معروف به حديث كسا كه در زمان ما شايع است، به اين كيفيّت در كتب معتبر و معروف و اصول حديث و مجامع متقنه محدّثين ديده نشده، مى توان گفت از خصايص كتاب «منتخب» است».
منبع حديث: محدّث بزرگوار مرحوم حاج شيخ عباس قمى در منتهى الآمال، در شرح زندگانى امام حسين (ع) پس از بيان اين نكته كه «حديث اجتماع خمسه طيبه (ع) تحت كِسا» از احاديث متواتره است، مى نويسد: «اما حديث معروف به حديث كسا كه در زمان ما شايع است، به اين كيفيّت در كتب معتبر و معروف و اصول حديث و مجامع متقنه محدّثين ديده نشده، مى توان گفت از خصايص كتاب «منتخب» است».
از اين رو، جناب ايشان آن را در مفاتيح الجنان نياورده است و ناشران برخلاف ميل آن بزرگوار آن را در پايان مفاتيح اضافه كرده اند. ولى از آنجا كه محتواى حديث اشكال خاصّى ندارد و بعضى از علما به قرائت آن اهميّت مى دادند و با توجه به «احاديث من بلغ» مى توان آن را به «قصد رجا» و به اميد برآورده شدن حاجات خواند.مفاتيح نوين ، آيه الله مکارم شيرازي ، چاپ پنجم ، ص 1165 .
اما راجع به فضيلت قرائت آن بزرگاني مانند مرحوم آيت الله بهجت عنايت و توجه زيادي به اين حديث داشتند؛ از اين رو براي گرفتن حاجت هاي دنيوي و اخروي و دفع بلا و مريضي توصيه مي كردند و مي فرمودند : هر وقت يكي از افراد خانوداه مريض شد، شب هنگام افراد خانواده را جمع كنيد و با هم حديث كسا بخوانيد.
امروز نيز بسيار سفارش شده به خواندن اين دعا
بله ولي سند معتبري از آن ديده نشد و الا براي دوستان نقل مي شد. البته خواندن به نيت ذكر فضائل اهلبيت بسيار پسنديده است.
سلام بر شما، سپاس از توجه و عنايت شما و دوستان گرانقدر ديگر.
............
الّلهُـمَّ صَلِّ عَلـي مُحَمَّـد وَآلِ مُحَمَّـد وَعَجِّـل فَرَجَـهُم
التماس دعا
برای مشاهده پیام های بیشتر لطفا وارد شوید
vertical_align_top