شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام

ساعت ویکتوریا
+ *طرز تهيه قليه ماهي و يا ميگو* ميگو يا ماهي ( مانند سَنگِسَر..هاهور..شير.. قباد...) گشنيز ريز خورد شده 500 گرم شنبليله ريز خورد شده خشک شده يک نصف قاشق چاي خوري پياز بزرگ دو عدد..سير دو بسته بزرگ. تمر هندي 250 گرم منتهي نصف بيشتر تمر رو استفاده مي کنيم ادويه.. نمک ..( فلفل به مقدار زياد ) آرد گندم 2 قاشق سوپ خوري روغن هم به مقدار لازم ..يک قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي


هما بانو
*براي قليه ماهي بهتر است از ماهي هايي استفاده شود که داراي گوشت لُخم هستند. مانند: سَنگِسَر، هامور، شير، سُرخو، * .. ابتدا گشنيز رو پاک کرده و شسته و کاملا خورد مي کنيم..دو عدد پياز سير کامل خشک شده رو پاک ميکنيم و توي هاون مي کوبيم http://s1.picofile.com/file/7875840963/Ghalye_ye_Mahi%D9%85ماهي .. بعضي دوست دارند پياز سير رو بکوبن . بعضي ها رنده مي کنند بعضي ها با چاقو ريز مي کنند..
هما بانو
نصف بيشتر يک بسته تمر رو داخل يه قابلمه کوچک گذاشته و پر از آب مي کنيم ...سير ها رو پاک ميکنيم و توي هاون مي کوبيم..بايد چند ساعت قبل *تمر هندي* رو دراخل قابلمه پر از آب بزاريم تا نرم بشه و بشه راحت چنگ زد و شيره آن را گرفت .يا توي قابلمه روي تمر پر از آب مي کنيم و روي اجاق گاز ميزارم به مدت 20 دقيقه و http://s4.picofile.com/file/7871312147/Ghalye_ye_Mahi_2_.jpg
هما بانو
پياز رو در روغن ريخته و تفت ميديم تا طلايي شه.. پياز سير خورد شده رو هم به پياز اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم * ( پياز سير خيلي حساسه و زود ميسوزه پس بايد شعله گاز خيلي کم باشه ) * و هر چند ثانيه هم به قابلمه سر زده و با قاشق بهم بزنيم تا سيرمون هم طلايي رنگ بشه .. بعدا گشنيز خورد شده رو به آن اضافه مي کنيم و خوب قاطي مي کنيم و ميزاريم سبزيمون هم کاملا سرخ بشه ..پياز سيرمون هر چي بيشتر باشه قليه
هما بانو
قليه خوشمزه تر ميشه ..*(شعله گاز همچنان بايد خيلي کم باشه) * بعد از سرخ شدن سبزي .. نمک و ادويه و فلفل به مقدار زياد به آن اضافه مي کنيم .. اگه فلفل خورد شده و يا ارد فلفل هست شما دوستاني که ابتدا مي خواين تندي رو تجربه کنيد دو قاشق چاي خوري پر باشه .. اما من خودم دو قاشق مربا خوري پر يا يه قاشق غذا خوري پر فلفل اضافه مي کنم .
هما بانو
و بعد از چند بار به هم زدن وقتي سبزيمون خوب سرخ شد خيلي کمl به آن شمبليه خشک اضافه مي کنيم و بهم مي زنيم شعله گاز رو هم خيلي کم کرده مي زاريم کاملا طعم لازم رو بگيره *شمبليه زياد قليه رو تلخ مي کند* حالا مي ريم سراغ آب تمر مون .دستان بايد کاملا شسته باشه .چون ناچاريم تفاله تمر داخل آب رو با دستمون چنگ بزنيم و از هم جدا کينم .. بعدا با يک صافي آب و شيره تمر رو ار تفاله تمر از صافي رد مي کنيم .
هما بانو
دو باره يک ليوان آب به تفاله تمر اضافه ميکنيم و مجددا صافش ميکنيم. که کاملا شيره تمر گرفته بشه و ديگه هيچ شيره ايي در تمرمون باقي نمونه . دو قاشق غذا خوري پر آرد به اون اضافه مي کنيم و مجددا با دستمون توي اب تمر حل مي کنيم که آب تمر با آرد صاف بشه و پس از صاف کردن، آب تمر مخلوط شده با آرد رو به سبزي سرخ شده مون اضافه ميکنيم ..http://s1.picofile.com/file/7875896983/Ghalye_ye_Mahi_15_.jpg
هما بانو
*قبل از ريختن.. آب تمر آماده شده رو بايد مجددا با دست بهم بزنيم که آرد ته نشين ده مجددا مخلوط بشه *و بعدا آن را داخل قابلمه بريزيم .. شعله گاز رو بيشتر مي کنيم تا آب قليه به جوش بياد .. البته در همين حين هم بايد هر 5 دقيقه يک بار با قاشق محتويات داخل قابلمه مون رو بهم بزنيم تا قابلمه تَه تگيره..http://s4.picofile.com/file/7871313652/Ghalye_ye_Mahi_17_.jpg
هما بانو
ماهي ها رو ميشوريم تا نمکش گرفته شه بعد از جوش آمدن آب قَليه تکه هاي ماهي رو داخل قابلمه مي زاريم و يک بار اروم بهم مي زنيم درِقابلمه يکم بايد نيمه باز باقي بمونه .. بعد از 15 دقيقه يکي قاشق غداخوري *رب گوجه فرنگي* در آن مخلوط مي کنيم و درِ قابلمه رو مي بينديم و بزاريم ماهي پخته بشه و حرارات شعله هم نيمه باشه ... دقت کنيد .. *قليه ماهي نبايد خيلي رقيق باشه نه خيلي زياد غليظ*
هما بانو
تصوير ..http://s3.picofile.com/file/7875840535/Ghalye_ye_Mahi_19_.jpg
هما بانو
.. اگر خيلي رقيق بود نصف قاشق غذا خوري آرد رو در نصف فنجون چاي خوري کاملا حل کرده و به قليمون مون اضافه مي کنيم .. اما اگر خيلي غليظ شده باشه نصف ليوان پر به آن آب تنها اضافه مي کنيم بعد زيرش رو کم ميکنيم تا دم بکشه و جا بيافته (حدود ده دقيقه تا ربع ساعت) قليه ماهي خيلي زود آماده ميشه چون ماهي پخت زيادي نداره بايد مقدمات کار مثل شيره تمر و سير و فلفلتان آماده باشد.
هما بانو
* در ضمن، خصوصيت اصلي قليه ماهي به تند و تيزي آنست پس در فلفل امساک نکنيد"*:D
هما بانو
*اينو هم ياد آوري کنيم .. پخت قليه ميگو هم به همين طريق هست منتهي جاي ماهي .. ميگو رو کمر گرفته و تميز شسته رو داخل آب تمر قليه مون مي ريزيم*http://chibepazam.ir/wp-content/uploads/2011/10/%D9%82%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88.jpg
سلام... يکي از اقوام ما مدتي قبل به بوشهر رفته بود خيلي از غذاهاي درياي اونجا تعريف ميکرد :)
هما خانم حالا خوشمزهاس:)
ولي چون بار اول فک کنم يکي باشه بلد کار باشه خوشمره تر مي شه
هما بانو
سلام جناب آقاي خدايي .. قليه ميگو و قليه ماهي هم يکي از غذا هاي سنتي و خوشمزه استان بوشهر هست :) به مادر گرامي بگين درست کنند و طمعمش رو بچشين :)
بيام اونجا ازاين غذا هاي خوشمزوک ات برامون درس کن
هما بانو
عزيزم تشريف بياريد چشم .. حتما :)
چون مامي بلد نيس مي گما:)حالا يه بار بايد شانسشو امتحان کنه ببينيم کار به جايي مي رسه
هما بانو
http://s3.picofile.com/file/7875837739/ghalye_mahi_20_.jpg
ما يه بار رفتيم منزل يکي از دوستان فکر ميکنم قليه ميگو درست کرده بودند و البته ميگوي سرخ شده... قليه ميگو رو فقط من خوردم و خيلي هم دوست داشتم :) بقيه ميگوي سرخ شده خوردند و به قليه ميگو گرايشي نشون ندادند :)
هما بانو
http://s4.picofile.com/file/7871345264/gh.jpg
هما بانو
بله آقاي خدايي .. قليه ميگو هم خيلي خوشمزه هست .. منتهي اگه قليه تند باشه هنوز خوشمزه تر هست .. :)
هما بانو
اينو هم ياد آوري کنم که قَليه ماهي رو هم ميشه با برنج خورد هم با نون وو جنوبي ها هم بعضي هاشون با لَلَک مي خورن
دقيقا :) تند تند بود :) من که خيلي خوشم اومد ولي بقيه نه :) برايه مين بعيد ميدونم درست کنن :)
هما بانو
آقاي خدايي .. با ميگو * غير از سرخ کردني .. سخاري .. قَليه .. ميشه پلو ميگو *هم درست کرد که خيلي خيلي خوشمزه هست
هما بانو
جنوبي ها با ميگو براي مهمون پلو ميگو و سرخ کردني درست مي کنند .. براي خودشون قليه ميگو و سخاري در ست مي کنند
هما بانو
با ماهي هم براي مهمون سرخ کردني و براي خودشون قليه ماهي و ماهي شکم گرفته که خيلي خيلي خوشمزه هست درست مي کنند
پلو ميگو رو نديدم :) چطوريه؟
هما بانو
خيلي خوشمزه هست جناب خدايي .. در اولين فرصت طرز پختش رو مي نويسم
ممنونم :)
هما بانو
خواهش مي کنم بزرگوار..:)
هما بانو
خب پسر خوبم .. دستورالعمل رو به مادر خانمي بدين حتما براتون درست مي کنند :)
عمه من مهارت زيادي در پخت اين نوع غذاها داره:)تلاش زيادي کردم ازش ياد بگيرم اما هيچ دفعه مث عمم نشد:|
هما بانو
*ببين عزيزم .. بستگي به اندازه تمري داره که شما در قليه مي کنيد .. سير هم در خوشمزه کردن قليه خيلي موثر هست . هر چه بيشتر باشه قليه خوشمزه تر ميشه ... و اينکه قليه شما نه خيلي غليظ باشه .. نه رقيق .. گشنيز رو هم خيلي خوب خورد کنيد .. شمبليه ي زياد تلخش مي کنه .. اما به مقدار لازم طمعمش رو خوشمزه مي کنه * در کل هر کدوم از مواد لازم رو هم که نکنيد توش طعم قليه خوب نميشه*
هما بانو
لازم به يادآوري .. * يادتون باشه هيچ وقت توي قليه ليمو سياه نکنيد* که خيلي بد مزه ميشه .. چون تمر خودش ترش هست . * تمر اگه خيلي زياد باشه قليه ترش ميشه و اگه خيلي کم باشه قليه طمعش بد ميشه *
هما بانو
تجربه خوب پختن قليه .. به چند بار درست کردن داره تا طريقه خوب پختش دستمون بياد .. منظورم ممکن هست در اولين بار قليه شما خوشمزه نشه .. اين دليل نميشه طعم قليه مثلا اون جوري هست .. اما اين روشي که من گفتم اگه با دقت درست کنيد واقعا خوشمزه هست
هما بانو
تنها غذاي سنتي جنوبي ها همين قليه ماهي و قليه ميگو هست که جاهاي ديگه درست نمي کنند
به به ....... آقا نکنيد اين کارو با من خوب!!!!!!!!!!
هما بانو
دوستان اين رو يادآوري کنم که ..*"قليه"* رو با *فتحه روي "ق" *تلفظ کنيد. يعني *Qhalyeh* .ما نميگيم* قِليه*. البته لهجه غليظ بوشهري که ميشه *"قِليه ي مُي" Qhelye ye moiee*....:)
قليه نه با کسره است نه با فتحه! با ماهي و ميگوئه :) :)
قليه مامان بزرگا واقعا حرف نداره!!!!!!!!!
هما بانو
جناب آقاي خدايي .. منظورم تلفظش هست ..:)
هما بانو
بله شهر آسمان بزرگوار .. قيديمي ها خيلي بهتر از ما درست مي کنند .. چون اونها تجربه پختشون بيشتر هست :)
ميدونم... ياد حکايتي افتادم که بچه از مامانش ميپرسه قيمه با غ درسته يا با ق؟ مامانش ميگه با هيچ کدوم! قيمه با گوشت درسته :)
هما بانو
:)
*ابرار*
دستان بايد کاملا شسته باشه : )
*ابرار*
سلام.. دستتون درد نکنه . توضيحاتتون جامع و کامله.. کاش دست پختتون رو يکبار ميخورديم !
هما بانو
سلام خانم ابرار عزيز .. بله حتما بايد دست شسته باشه .. چون مجبوريم يه قسمتي از تهيه غذا رو حتما با دست .. به خصوص چنگ زدن کار کنيم :)
خانم ابرار منم موافقم چون مامانم از اين غذا ها نمي پزه
دستاتونم نشستيد اشکالي نداره هما بانو:D
*ابرار*
بله متوجه هستم. اينکه همه ي جزئيات رو توضيح ميديد خيلي جالبه... منتظر طرز تهيه ي ميگو پلو هستيم ان شا ءالله..البته ميگو خيلي گرونه! شايد طرف شما ارزونتر باشه..
پس بريم خانم ابرار خونه هما بانو هم غذا خوشمزه تره هم هزينه ها کمتر:)
*ابرار*
بله درسته.بنده هستم...!
هماااااااااااااااا خانم کي بيايم ترجيحا بعد ماه رمضون
بح بح:)
فقط يه نکته من ماهي و ميگو دوس ندارم مي شه کنارش يه چي ديگم درست کنيدB-)
سحر بريييييييييييييييييييم بدو
هما منتظر مهمون
هما بانو
سلام عزيزم .. شما هر وقت تشريف اورديد بوشهر با من هماهنگ کنيد آدرس منزلم رو در برازجون بهتون ميدم .. تشريف بياريد چشم حتما براتون درست مي کنم .. خانم شيرازي عزيز دستان هميشه بايد موقع پخت غذا شسته باشه :)
هما بانو
خواهش مي کنم عزيزم در اولين فرصت که مجددا وقت کردم روش پخت پلو ميگو هم مي نويسم
هما بانو
ميگو اره متاسفانه خيلي گرونه .. من خودم پارسال کيلو 15 هزارتومان هم گرفتم ..
هما بانو
خانم شيرازي تشريف بياريد من خوشحال ميشم .. ما جنوبي ها عادت داريم براي مهمون دو نوع غذا درست مي کنيم .. چون ممکن هست بعضي ها يکي ديگر از غذا رو دوست نداشته باشند .. چشم حتما
شيرازي اتفاقا من ابان عروسي دوستم دعوتم بوشهر:دي ولي حيف تنهام... نميتونم برم....
هما بانو
چرا نمي توني بياي عزيزم؟
خب تنها اومدن خيلي سخته.. من تا يه جاهايي رو ميرم.. ولي اين همه مسافت رو تا حالا تنها نيومدم:)
هما بانو
عزيزم در هر صورت قدمت رو چشم .. هر وقت تشريف بياريد خوشحال ميشم در خدمتون باشم ..
مرررررررررررررررررررسي:)
هما بانو
خواهش مي کنم عزيزم @};-
ممنووووووون:)
@};-
هما بانو
متقابلا @};-
هما جون يعني اگه ما درست کنيم هم عين مال تو خوش مزه ميشه؟:)
هما بانو
عزيزم من مطمئنم شما هنوز از من خوشمزه تر درست مي کنيد ... :)
دست شما درد نکنه مامان کدبانو:) @};-
هما بانو
ممنون عزيزم :) @};-
دست شما درد نکنه که ما جوونها رو با زبان روضه ظجر ميدين - نسيم صبح سعادت B-) :)
جناب سيدالکريم ديگه آخر ماه رمضانه اصن يادتون هست که روزه اين؟ عادت کردين ديگه:)
هما بانو
:) ..@};-
:) قربونت
چه خانمها حواي هم رو دارن ودل و قلوه واينا ؛ خدا شانس بده واللا
هما بانو کلني شديم سه نفر :منو، خانم ابرار و سحر مي خايم بيايم عروسي دوس سحر بانو لطفا آب غذا رو زيادتر کن
سحر روزشو معلوم کن خاهر هماهنگ کنيم=)
ايييييييييييييييييييييف بوي ماهي اومد يهوئي ! من خيلي از ماهي بدم مياد x-(
هما بانو
سلام عزيزم .. قدمتون رو چشم .. شما هر وقت خواستيد تشريف بياريد يکي دو روز قبل با من هماهنگ کنيد خونه باشم و بعدا نخوام شرمنده بشم .. خوشحال ميشم گلم .. خوش آمدين :)
بحححححححح ممنون هما خانم از يه هفته قبلن تر اش موگوم که راحت باشي:)))
هما بانو
سلام عليکم حاج آقا ذالقدري بزرگوار .. بله غذاي خوشمزه ايي هست .. ممنون از حضورتون
هما بانو
قدمتون رو چشم خانوم شيرازي .. من بي صبرانه منتظرتون هستم .. خوشحال ميشم در خدت باشم :)
شيرازي 10 ابان:دي
هما بانو
سلام عزيزم .. چشم من هم 10 آبان منتظرتون هستم .. ان شا الله تشريف بياريد .. خوشحال ميشم
ممنون هما خانم /دارم فک مي کنم چي دوس دارم کنار قليه که برا بروبچ مي پزي من نيتونم بخورم:-o (آيکون روي زيااااد)
هما بانو
:)
هما بانو
عزيزم برات خوروش درست کنم خوبه؟ يا مرغ ؟
هما بانو
چه خوروشي دوست داري؟ يا اگه مرغ درست کنم ..شکم گرفته باشه يا قطعه سرخ کردني .. يا کبابش ؟
ماي گاد نه عزيزم ما اهل تجملات نيسيم يه نونو بره ايي هم باشه ميزنيم :D
شکم گرفته يهني چي?
هما بانو
خب اول پياز با کشکش با مغز گردو و گاهي هم آلو بخارا با هم قاطي کرده و تفت ميدن .. يعني توي روغن سرخ مي کنند و توي وسط شکم مرغ مي زارند و ميدوزند و بعدا مرغ رو در آب با محتويات پياز و گوجه و نمک و ليمو و فلفل و ادويه مي پزند .. و بعد از پخت مرغ اونرو سرخ مي کنند .. به اين مي گن مرغ *شکم گرفته* يا به قول برازجوني ها مي گن *تُپُنده *
بخودتون گل ميدين :-o :)
هما بانو
:D
پس شکم گرفته همون شکم پر خودمونه خاهر :)
اينم خوبس از اين ها هم باشه مي خوريم با بروبچ
هما بانو
ان شا الله ...:)
هما بانو
بح بح ... عجب غذايي دستتون درد نکنه - Elahe...ممنونم خانم الهه جان .. @};-
حالا اين غذاهاي اعيوني اشرافي رو نشون ما ميدين که ور بيفتيم کارمون به بهشت زهرا بکشه ؟ آخه دلتون واسه ما زير خط فقريا نمي سوزه ؟ دي
هما بانو
سلام بزرگوار .. ممنونم از حضورتون در فيدم .. ان شا الله 120 سال عمر با عزت داشته باشين .. بزرگوار اين غذاي سنتي استان بوشهر هست و باور کنيد اعياني نيستا :D
خب شما در کنار دريا هستين و ماهي هاي تازه به راحتي دستتون ميرسه اما ما چه کنيم که کلي پول واسه ميگوهاي يخ زده بايد بديم ؟ دي
هما بانو
راست مي گيد شما .. ببخشيد .. اره ما همين ديروز از کنار دريا ميگو گرفتيم .. الان پختش خيلي خوشمزه هست چون تازه هست ..
هما بانو
ولي خيلي خوشمزه هست .. با ميگو چندين غذاي متفاوت خوشمزه ميشه درست کرد ..
هما بانو
:D
خدا قسمت کنه به زودي :)
مجددا سلام بزرگوار .. چي به زودي قسمت کنه؟ :)
از اين خورشتا ديگه:)
سلام بر دو بزرگوار... قليه ماهي و قليه ميگو رو :)
ان شا الله ..:)
:)
هما جان اين همون قليه ماهي خودمون هست ؟ يا دستور پختش فرق داره؟ يه بار يه قليه ماهي آبجي فريبا درست کرده بود خيلي خوشمزه و تند بود .
آره عزيزم .. من دستور پخت و شيوه پخت ِ خودم رو اينجا آموزش دادم .. دست پخت آبجي فريبا که هميشه حرف نداره .. منجمله پلو کلمش که اسمي هست :)
هما بانو
* يک سال گذشت*
هما بانو
@};-
يک سال گذشت و ما هنوز نخورديمش :)
هما بانو
يک سال گذشت و ما هنوز نخورديمش - ذره بين زنده جدي مي گيد آقاي خدايي؟ آخه چرا ؟ خب به مادرجان بگيد يه بار درست کنند .. الان خاطرات پارسال کاملا برام تداعي شده و لمسش مي کنم ..:)
:) آخرش خودم درست ميکنم :)
حالا تلاش ميکنم :)
هما بانو
ان شا الله مي تونيد فقط نوشته ها رو با دقت بخونيد من خيلي کامل توضيح دادم .. درست کنيد و عکسش رو هم بزاريد ما هم ببينيم .. ببينيد سرِ ماهي رو نزاريد توي قليه .. چون تکه تکه ميشه و ممکن هست قليه شکلش به زيبايي نشه .. من خودم سرِ ماهي رو ميدازم دور .. يه جور جدا ميکنم اسراف نکرده باشم ..
ايشالا :)
هما بانو
ان شا الله و به اميد خدا .. پس ما منتظريم آقاي خدايي بزرگوار.. :)
* دوستاني که قرار بود خودشون ... مادراشون .. همسراشون* ... * اين غذاي بوشهري رو درست کنند .. آيا درست شد و* *خوردند:) ؟! پس چرا اينجا از طعمش چيزي نگفتند* :D
يعني زن نداشته ما هم از اينا ياد ميگيره :|
هما بانو
:)
انگار خوشمزسا ولي ماهي دوس ندارم:(
هما بانو
:)
هما بانو
شما حالا يه بار تجربش کنيد.. :)
هما بانو
از بس اين رو روز فيدم اومد بالا دلم هواي قليه کرد و امروز قليه ماهي درست کردم ...:) خيلي خوشمزه شده بود ..:)
من هم از بس ديدم اين فيدها رو دارم وسوسه ميشم برم درست کنم ببينم چه مزه اي ميشه B-)
هما بانو
:)
آخر هم قسمت ما نشد :)
هما بانو
سلام آقاي خدايي..:D *خو زود تر زن بسون تا سيت قليه ماهي درست کنه* .. :)
اسپايکا
قليه ماهي.. خوشمزس :)
سلام خانم هما :) قليه ماهي قسمت نميشه! چه برسه به اون!! :()
هما بانو
شما خوردين آقاي اسپايکا؟ :)
هما بانو
سلام مجدد .. آخه چرا .. يه آقايي با اين همه کمالات !.. از نظر چهره .. رفتار.. سواد .. علم .. شخصيت .. ! يعني ديگه بيشتر از اين ميخوان؟1 نکنه شاه پارسي يار ما سخت پسند شدند؟! :) منِ مادر.. که بيصبرانه منتظر خبر دومادي شما و يکي ديگه از اقايان جوان پارسي يار هستم ..
هما بانو
آقاي خدايي .. پسر با معرفتِ مادر هما .. تا مادر خانمي هنوز پارسي يار هستند زودتر زن بسون... من ميخوام سيت اينجا جشن بگيرم .. ميخوام آقاياون و خانومها رو اينجا دعوت کنم سيت شادي کنند .. و............... :) ديگه نزار دير تر بشه ..
:) شما چقدر عجله داريد خانم هما :) ما هنوز بچه ايم :) از محبت و بزرگواري شما ممنونم... ايشالا خدا تمام جوانان اين مرز و بوم رو خوشبخت و سعادتمند کنه :)
هما بانو
نه من عجله ندارم آقاي خداي :) .. مرز 26 يعني ديگه کم کم بايد به جرگه متاهلين بپيوندين .. بايد مادر بزرگوار شما کم کم اقدام کنند .. والا هر چي سنتون بالاتر بره دلسردتر و سخت گير تر مي شين .. البته اگه قصد ادامه تحصيل داشته باشيد ديگه قضيه فرق ميکنه :) .. اونوقت من معتقدم بايد صبر کنيد و ازدواج نکنيد تا درستون تموم بشه و بعدا از اتمام تحصيل اونوقت با خيال راحت ازدواج کنيد ..
هما بانو
ان شا الله .. به اميد خدا ..ان شا الله همه جوونهاي ايراني هم دختر خانومهاي گلمون و هم اقا پسرها همه خوشبخت و سعادتمند باشند ..:)
فرمايشات شما متين و صحيح است :) تا خدا چي بخواد :)
هما بانو
ان شا الله هر چي خير و صلاحتون هست .. :) خلاصه به مادر بزرگوار سلام برسونيد و بگيد يه مادر ِ جنوبي توي پارسي يار داريد که بيصبرانه منتظر دامادي شماست .. خلاصه دست بِجُنبونند ..
خدا همه ي مادران مهربان اين سرزمين رو براي فرزندانشون نگه داره :)
هما بانو
ان شا الله و همچنين مادر بزرگوار شما ...:)
اسپايکا
بله هما خانم... چتدين بار.. مسافرتي که به بوشهر داشتيم :)
هما بانو
نوش جان ..:)
اسپايکا
ممنون :).. خوش ب حال شما جزو غذاهاتونه : )
هما بانو
:) خواهش ميکنم بزرگوار..
سلام ، جاتون خالي ديروز درست کردم ولي با اعمال شاقّه/ دست شما درد نکنه به خاطر دستور پخت :) @};-
هما بانو
سلام عزيزم .. نوشِ جان ...خواهش ميکنم .. ممنون از گلتون و متقابلا به شما ..@};-
اسپايکا
به به :-)
هما بانو
:)
خدايا مارو پيش مرگ غذاهاي مادرهمامون بکن
هما بانو
وااااااااااااا آقا رضا؟ خدا نکنه .. ان شا الله 100 سال عمر باعزت ..
هما بانو
الان ديگه دير وقته مادر .. ديگه بسه گوشي رو بزار کنار و برو بخواب .. صبح سر حال بلند شي بري مدرسه ... باشه؟
مادر درس کجاست فلا فرجه دارم اون پنج روز
هما بانو
فلافرجه ديگه چيه مادر؟
اسپايکا
فرجه ي قبل از امتحان منظورش بود : )
هما بانو
آها ..
ساعت دماسنج
هما بانو
رتبه 13
161 برگزیده
331 دوست
محفلهای عمومی يا خصوصی جهت فعاليت متمرکز روی موضوعی خاص.
گروه های عضو
فهرست کاربرانی که پیام های آن ها توسط دبیران مجله پارسی یار در ماه اخیر منتخب شده است.
برگزیدگان مجله تير ماه
vertical_align_top