پيام
+
[تلگرام]
پرسش:
درباره مکمل هاي غضروف سازي و انعطاف مفاصل موجود در بازار ايران، توضيح دهيد.
آيا واقعا در پروسه درمان جايگاهي دارند يا بيشتر جنبه تبليغاتي دارند؟
دارودرماني مکمل هاي مورد استفاده در استئوآرتريت
حدود 27 مكمل حاوي گلوكوزامين به تنهايي و گلوكوزامين/كندروئيتين در سازمان غذا و دارو ايران به ثبت رسيده است كه محتويات گلوكوزامين آنها از 100 ميلي گرم (با نام تجاري گلوكوزامين سولفات ميلاتيچ) تا 1300 ميلي گرم (با نام تجاري ارگانيك گلوكوز امين كندروئيتين سولفات اس ام وسوپرنچرال گلوكوز امين كندروئيتين سولفات اس ام) متغير است.
نتايج مطالعات با گروه اماري وسيع اثرات ناچيزي از گلوکوزامين هيدروکلرايد و کندروئيتين در دردهاي زانو نشان داد. اما دوز بالاي گلوکوزامين سولفات ( ميلي گرم در روز) کندروئيتين ( ميلي گرم در روز) بر علائم و سيرپيشرفت استئوارتريت موثر بود. گلوگوزامين در درد سفتي و توان حرکت دهي مفصل نسبت به پلاسبو برتري نداشت. اما استفاده کوتاه مدت از كندروئيتين از ميزان درد مفاصل کاسته است.
فراورده هاي حاوي هيالورونيک_اسيد در بازار دارويي ايران شامل ويال هاي تزريقي و كپسول مي باشد. شواهد حاصل از کارازمايي ها نشان مي دهد که تزريق درون مفصل هيالورونيك اسيد در کاهش درد، اثرات قابل ملاحظه اي نسبت به پلاسبو نشان نداد. علاوه براين تزريق درون مفصلي همراه با هزينه هاي بالا و عوارض جانبي مانند درد و ايجاد عفونت در محل تزريق مي باشد.
کپسول هاي ميلي گرمي آواکادو (با نام تجاري پياسکليدين) اثر بخشي کم بر درد و عملکرد بيماران نشان داد.
به صورت کلي به منظور درمان استئوارتريت بر حسب ميزان درد و عوارض که بر کيفيت زندگي وارد مي نمايد ميتوان به ترتيب از اقدامات غيردارويي از جمله کاهش وزن، استفاده از فراورده هاي موضعي از جمله کاپسايسين، NSAID هاي موضعي و خوراکي ، تزريق استروئيد هاي درون مفصلي، دولکستين و در نهايت جراحي استفاده نمود.
به دليل نتايج ضد ونقيض مطالعات به صورت کلي استفاده از اپيوئيد ها، هيالوروناز، استامينوفن (قبلا مسکن ارجح در اين گروه بيماران محسوب مي شد)، گلوکوزامين و كندروئيتين، محصولات حاوي اوکادو، ويتامين D و دوز بالاي امگا انديکاسيون ندارد.
UpToDate, 2018
Journal of Acute Disease. 2016;5(3): 190-3.
fdo.ir
مهرباني #
98/6/5