شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام‌هاي اتاق

ساعت ویکتوریا
+ بزودي در اين مکان اموزش پخت شله مشهدي گذاشته مي شود ...* لازم به ذکر است پخت آن بسيار سخت است و حتما بايد مشهدي باشي اما شما دست از تلاش بر نداريد* :))
پروانگي
نخود 2/1 ليوان .. لوبيا سفيد و چيتي و شمالي يا رشتي از هر کدام 4/1 ليوان .. ماش يک ليوان .. بلغور گندم 3 ليوان .. برنج نيمه کلات 5/1 ليوان .. گوشت سرد ست کمي چربي دار 5/1 کيلو .. پياز 2 عدد بزرگ .. ادويه شامل: جوز هندي: يک قاشق غذاخوري سر صاف/ ريشه جوز : 2 قاشق غذاخوري / فلفل سياه: با توجه به ذائقه خانواده مناسبش يک قاشق غذاخوري / زنجبيل: يک قاشق غذاخوري/ گلاب: 2/1 ليوان/ نمک به ميزان لازم
پروانگي
دستور پخت: نخود و لوبيا را جداگانه خيس کرده و ماش را هم جداگانه .. برنج و بلغور و گندم را نيز هر کدام جداگانه خيس مي کنيم به مدت 24 ساعت ... گوشت را جداگانه همراه با پياز پخته و بعد از اينکه خوب پخت آن را ريش ريش کرده کنار مي گذاريم تا حبوبات خوب پخته شوند ... براي پخت اول نخود و لوبياها را آبکش کرده داخل ظرف غذا ريخته تا خوب بپزد وقتي حبوبات پخته شد به ترتيب ماش و برنج و بلغور را ريخته و دائم هم
پروانگي
مي زنيم تا ته نگيرد و انقدر هم مي زنيم تا تمام مواد کاملا پخته شود وقتي حبوبات پخته شد گوشت پخته شده را داخل حبوبات مي ريزيم و آنقدر هم مي زنيم تا همه با هم مخلوط و پخته شود ادويه ها را جداگانه داخل ظرفي ريخته همراه گلاب و با مقدارکمي آب آن را به حالت مايع درآورده تا وقتي که مواد شله کاملا پخته شود و بعد از اضافه کردن گوشت داخل شله ادويه را هم اضافه مي کنيم
پروانگي
و انقدر هم مي زنيم ( به اصطلاح مشهدي چنبه مي زنيم) تا به دم برسد مواظب باشيد ته نگيرد وقتي احساس کرديم مواد مخلوط شده باشدو آب اش خشک شده باشد و نياز به دم کردن داشته باشد با حرارت ملايم به مدت 30 تا 45 دقيقه دم مي کنيم
پروانگي
شله را همراه با قيمه سرو مي کنن ( به قول مشهدي ها شله بي قيمه نِمِره :دي) طرز پخت قيمه روي شله: همان قيمه معمولي است با همان دستور پخت با اين تفاوت که دارچين بيشتري لازم دارد و همين طور مقدار روغن قيمه اش هم بيشتر است.
پروانگي
لازم به ذکر است با شله نوشابه فراموش نشه :))
چشم :)
پروانگي
بي بالا :)
جامون هم كربلا ايشاللا
پروانگي
انشالللللللله :)
همسر من خيلي شله مشهدي دوست دارند. هروقت ميرن مشهد به دوستاشون مي گند که شله يادتون نره.(28 صفر مي پزند درسته؟؟)
من بالاخره پختمش .... خيلييييييييي هم خوشمزه شد . فقط چون ترسيدم خوشمزه نشه قيمه شو نپختم. براي همين هم عکس نگرفتم ازشB-) .... انشاء الله دفعه ديگه که پختم ازش عکس هم مي گيرم. ممنونم خانم پروانگي عزيز به خاطر دستور دقيق پخت اين غذا:)
يه سوال خانم پروانگي عزيز، شله که من پختم روشن تر از اين عکس شد. مثل عکس قهوه اي نشد. فکر مي کنيد علتش چيه؟
يني منيره ميدونه؟ يني ب عمرش شله درست کرده؟:دي
ساقي گرامي دستورشون که عالي بود. حتما ميدونن .
خب فک کنم ازين دستورا زياد باشه:دي آيکن کوبوندن منيره تو ديفال
اصلا پروانگي توي اين اتاق نمياد:(
شايدم مياد بلت نيس چي بگه:دي
پيداش کردم .
چراغ جادو
گروه آشپزباشي
vertical_align_top